De Nieuwe Balans

De Nieuwe Balans

 De afgelopen 1,5 jaar zijn impactvol geweest voor iedereen, van jong tot oud. Daar is absoluut geen twijfel over mogelijk. Sommige mensen hebben hun leven op pauze gezet waar andere concessies hebben moeten doen. Iedereen probeert zijn beste beentje voor te zetten en nieuwe balans te vinden in de gewijzigde maatschappij. Heel veel aspecten zijn gewijzigd en kunnen voorlopig nog niet terug naar hoe het was voor we geconfronteerd werden met Covid-19.

In dit artikel gaan we in op hoe een nieuwe balans je kan helpen vol positiviteit het aankomende herfst/winter seizoen te trotseren.

 

 

Tijdsindeling
Ik denk dat ik voor iedereen in Nederland kan spreken dat onze sociale weekend agenda drastisch is gewijzigd. Verjaardagen worden niet of in mindere maten gevierd, de wekelijkse borrel met vrienden is wat verwaterd, maar zeker ook grotere events als trouwerijen en jubileums worden kleinschaliger gevierd of zijn uitgesteld. Dit bracht ons een hoop extra tijd die we anders zijn gaan besteden. We stapte massaal op de fiets en ontdekte de buurt en omgeving tijdens avond wandelingen. Ook nu de avonden wat kouder worden is het juist interessant om te kijken naar de wonderen van de natuur. Wellicht een gewoonte die aangehouden kan worden?

 

Gezondheid
De afgelopen maanden zijn we ons steeds bewuster geworden van onze gezondheid en het immuunsysteem. Alle nieuws items hebben ons laten zien hoe belangrijk het zorgen voor een goede gezondheid is, zeker in de onzekere tijd met een virus als Covid-19. Zorgen voor een goede gezondheid kan door je immuunsysteem op peil te houden (Bee&Flow Manuka honing) maar ook gezond te eten, een goed slaap ritme, en bewegen zijn hele belangrijke aspecten. Dit laatste is de afgelopen maanden door Covid-19 zeer zeker anders geworden waar beperkingen ons dwongen bewust te kijken naar keuzes die nog wel mogelijk waren. We hebben moeten leren dat buiten sport ook een goed alternatief kan zijn voor de sportschool. De frisse buitenlucht is eigenlijk ook een heel gezond alternatief en brengt je lichaam meer in connectie met de natuur. Iets waar we van binnen eigenlijk allemaal heel gelukkig van kunnen worden. Wellicht een blijvertje?

 

Werk
Werk en kantoren zijn een gescheiden begrip geworden. Vele van ons werden aangemoedigd om thuis te werken, waardoor er een lagere reisfrequentie is ontstaan, goed voor het milieu maar misschien ook juist goed voor de werknemers die zo meer tijd met het gezin en de familie konden doorbrengen. Deze trend zet zich voort, grote kantoorpanden staan (deels) leeg en mensen zien het gemak en comfort van (deels) thuis werken. Het feit dat we onze collega’s minder fysiek zien brengt ook de nodige conflicten met zich mee. We moeten ons ervan bewust zijn dat iedereen op zijn eigen manier het beste probeert te maken van zijn situatie. Laten we met zijn alle proberen een klein beetje begripvol te zijn en vooral kijken hoe we de toekomst beter kunnen maken voor iedereen. Iedereen verdient het om te werken in zijn eigen Flow, waarmee we optimaal functioneren en het beste uit onszelf kunnen halen.

 

Familie
Ook het familieleven heeft de afgelopen 1,5jaar last gehad Covid-19 en de maatregelen die er genomen zijn, of je nu thuis woont, samenwoont, net je eigen gezin start, schoolgaande kinderen hebt of juist uitwonende kinderen. Het leven is gewoon veranderd voor iedereen. Wat betekend dat we sommige personen meer of juist veel minder zien. Wat heel belangrijk is, dat wat er ook gebeurd,  we onze familie niet vergeten en net zoveel liefde en aandacht blijven geven ook al zien we bepaalde mensen misschien minder vaak. Familie kan ook zoveel kracht geven, wat we misschien wel nodig hebben om de draad weer op te pakken.

 

De Balans
Nu alle veranderingen weer wat stabiliteit krijgen in ons leven en dat we steeds kleine stukjes verder kunnen oppakken, maken we bewuste keuzen wat we wel en niet meer willen laten terug keren in ons leven. Nu hebben we wel steeds meer grip op onze levens en de keuzes die we nu maken gaan zorgen voor een nieuwe balans die we samen creëren. Hopelijk geven de nieuwe keuzes jou de mogelijkheid een balans te creëren die je energie en kracht geeft om te bouwen aan een mooie en liefdevolle toekomst waar je het beste uit het leven kan halen.

 

P.S. Het warenhuis de Bijenkorf heeft ook recentelijk een artikel gedeeld over ‘’Een nieuwe balans’’, onze Manuka honing is in elke Bijenkorf vestiging te vinden.