Manuka Honing

 

Wat is Manuka?

Manuka is een inheemse struik uit Nieuw-Zeeland die je door het hele land ziet. Het is een plantensoort die een belangrijke rol speelt bij het landschap herstel doordat het zich vestigt op slecht vruchtbare bodems die vatbaar zijn voor erosie. Door steile en onvruchtbare delen van ons land toe te wijzen aan de Manuka struiken helpen we dus het herstel van het inheemse ecosysteem met behoud van de bodemkwaliteit.

 

Onze Manuka

De Manuka struik werd ooit gezien als ‘slecht’ maar is nu de onwaarschijnlijke ‘held’ van ons landschap. Het is een prachtig bloeiende struik die zich ondanks jaren van snoeien en verbranden niet heeft laten verjagen. Nu geven wij de Manuka weer bewust een plaats in ons heuvellandschap, omdat deze struik een waardevolle bijdrage levert aan de duurzaamheid van ons land.

Bee & Flow Manuka honing wordt op een natuurlijke wijze vervaardigd in een afgelegen en ruig deel van Oost-Taranaki tussen de bovenloop van de Tongahoe rivier en de oevers van het Rotorangi meer in Nieuw-Zeeland. Onze ongestoorde bijen bevruchten de Manuka struiken gedurende de zomer door het stuifmeel over te brengen. Wij zien onze bijen als een vast onderdeel van het landschap en genieten van de aanblik van de bijenkorven die verspreid staan over ons land. Wij geloven dat we met enige zekerheid kunnen zeggen dat onze bijen van datzelfde uitzicht genieten. Daarom laten we onze bijenkorven het hele jaar door staan. Hierdoor kunnen de bijen profiteren van diverse stuifmeel- en nectarbronnen zonder dat ze een ziekterisico lopen of getraumatiseerd raken, omdat ze worden vervoerd en bewaard in overvolle bijenstallen gedurende de winter. Wij zijn er oprecht trots op dat we met Bee & Flow Manuka een puur en wonderbaarlijk product bieden. Gezonde honing geoogst van het land dat we zo graag zien als verlengstuk van onze eigen gezonde levensstijl.

 

MGO

Bee & Flow Manuka honing wordt onafhankelijk getest en gecertificeerd in Nieuw-Zeeland. De Manuka waarde wordt gemeten via het Methylglyoxal (MGO) classificatiesysteem. Dit systeem verifieert dat de Manuka honing die je koopt authentiek is. De MGO-classificatie wordt algemeen erkend als indicator van de Manuka honing kwaliteit. Hoe hoger de MGO-classificatie in de Manuka honing, des te hoger het niveau van de antibacteriële eigenschappen. Dit is de belangrijkste onderscheidende factor van de Manuka honing die zorgt voor de wereldwijde aantrekkingskracht. De MGO-certificatie is wetenschappelijk, accuraat en transparant. Producten zonder MGO of UMF-classificatie zijn waarschijnlijk geen echte Manuka honing. Met een MGO-garantie geniet je dus altijd het vertrouwen van echte Manuka honing. 

Duurzaam

Bijen vormen een cruciaal onderdeel van een gezond ecosysteem. Ze zijn intrigerend en wonderbaarlijk complex. Wij zien bijen als essentieel voor de voortzetting van een duurzaam veeteelt systeem. Het werk dat onze bijen doen bij het bestuiven en bevruchten van klaver is essentieel om onze bodems te voorzien van voldoende voedingsstoffen zodat raaigras kan gedijen in een roterend beweidingssysteem. Dat is een manier van werken waarbij het vee van tijd tot tijd van weide naar weide wordt verplaatst. Het zorgt ervoor dat het gras en de klaver weer aangroeien, de bodem gezondheid wordt bevorderd en onze bijen goede voeding blijven krijgen.

Blijvend gevestigde bijen-  Wij zien onze bijen als een vast onderdeel van het landschap en genieten van de aanblik van de bijenkorven die verspreid staan over ons land. Wij geloven dat we met enige zekerheid kunnen zeggen dat onze bijen van datzelfde uitzicht genieten. Daarom laten we onze bijenkorven het hele jaar door staan. Hierdoor kunnen de bijen profiteren van diverse stuifmeel- en nectarbronnen zonder dat ze een ziekterisico lopen of getraumatiseerd raken omdat ze worden vervoerd en bewaard in overvolle bijenstallen gedurende de winter.

Milieubewust-  Hoewel we gefocust zijn op het runnen van een ecologisch duurzaam bedrijf, zijn we ons er tevens van bewust welke invloed en impact onze handel heeft op het milieu. Om ons fantastische product ook voor jou beschikbaar te maken zijn we helaas genoodzaakt het milieu te belasten met onze verpakking en het transport. Voor een minimale impact op het milieu werken we met recyclebare verpakkingen, daarnaast planten we elk jaar weer nieuwe bomen ter compensatie van de koolstof uitstoot. Dit ter bescherming van onze waterwegen en ter verbetering van de schoonheid van ons kleine stukje paradijs op aarde.