Onze Achtergrond

Als jong gezin zijn we een aantal jaar geleden, de uitdaging aangegaan om het leven op een boerderij ons eigen te maken. We wilde onze kinderen meegeven hoe mooi de natuur kan zijn zoals wij dat ook in onze jeugd ervaren hebben. In de loop van de jaren zijn we ons bewust geworden van onze rol als ‘meesters’ van het land. Voor ons betekent dit dat we er niet alleen zelf van leven, maar dat we het land ook gezonder en productiever willen achterlaten voor een volgende generatie. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het onze overtuiging dat we moeten leren van hen die ons voorgingen, maar tevens willen we ook onze eigen kennis en overtuigingen meenemen om zo het plaatje te kunnen aanvullen en nog mooier te kunnen maken.

Onze Intenties

Wij herkennen ons in het verlangen van de moderne consument naar authentieke en duurzame producten. Producten die een sterke en gezonde verbinding hebben met het land en de plek van herkomst. Derhalve leveren wij louter Manuka honing waarvan wij weten dat het komt van bijen die leven op ons eigen land. Land waarvoor goed is gezorgd om het over te kunnen dragen aan de volgende generatie. We doen dit samen met partners die net zo toegewijd zijn en waarbij kwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Een Unieke Bron

De Bee & Flow Manuka honing is een uniek en waardevol product dat komt uit een afgelegen en ruig deel van Oost-Taranaki tussen de bovenloop van de Tongahoe rivier en de oevers van het Rotorangi meer.

Onze boerderij is al vijf generaties lang in de familie. De vroegere pioniers verwijderde de Manuka struiken om vervolgens schapen en runderen te houden op het vrijgemaakte heuvellandschap.

Deze vorm van veeteelt heeft er samen met de vruchtbare grond en hoge regenval voor gezorgd dat Nieuw-Zeeland internationaal een voorbeeldfunctie heeft met betrekking tot de duurzame kwaliteitsproductie van runderen en lammeren. Desondanks werd het steeds moeilijker om sommige stukken land te managen door bodem erosie en de constante aangroei van nieuwe Manuka struiken.

Bee Present & Flow

‘Flow‘ zien wij als het resultaat van het werk van de bij en de bijenhouder. Als wij een gezonde en sterke omgeving voor de bijenkorf creëren dan zullen de bijen een sterke ‘flow’ aan honing produceren. Kortom, onze focus is op de ‘Bee’ om ‘Flow’ te creëren.

Het uitgangspunt van het concept ‘flow’ is dat we presteren op een onbewust en optimaal niveau. Vaak wordt dit door topsporters omschreven als een toestand waarin ze zeer gefocust en aandachtig zijn tijdens het spel, maar niet echt bewust ‘denken’. Tijdens zo’n moment is het gevoel van ‘flow’ het resultaat van een mentale focus op het heden. Om ‘flow’ te bereiken moeten we niet nadenken over wat we zouden moeten doen of wat anderen van ons verwachten. In plaats daarvan concentreren we ons op de taak die voorhanden ligt. We zijn in het nu: We just 'Be'.

Onze Filosofie

‘Bee’ part of the Family

Familie komt altijd op de eerste plaats.

‘Bee’ Sustainable

Zorg voor de omgeving waarin je leeft. Manuka honing en de bijen zijn onderdeel van het duurzame verhaal rondom onze boerderij.

‘Bee’ Original

We willen een kwaliteitsproduct met een persoonlijk verhaal leveren.

‘Bee’ Healthy

Gezondheid is ons meest waardevolle goed

‘Bee’ Grateful

Wij zijn dankbaar voor de bijen en het land die dit wonderlijke product samen voortbrengen en de mensen waarmee we dit kunnen delen

Ergens zijn......

We allemaal wel een werkbij: “We voelen ons het gelukkigste wanneer we iets hebben om aan te werken…”

Wij hopen dat we anderen kunnen inspireren met onze manier van leven en werken en tegelijkertijd succesvol zijn in het ondernemen.

Ons doel is om een holistische en duurzame onderneming te runnen waarbij we het heuvellandschap van onze boerderij door ontwikkelen met behulp van de Manuka struik die zorgt voor een behoud van zowel de bodemkwaliteit als de bijen die nodig zijn voor het bestuiven van klaver.

Het verhaal achter Bee&Flow